מתכונים לדוגמא

טעימה מהמתכונים של שמר'ס

גרנולה תוצרת בית
מאת Lior Shemer 19 Feb, 2024
כמו רבים מכם גם אני חשבתי שלהכין גרנולה בבית זה הפיצ'קוק של החיים, אבל האמת שזה כל כך פשוט שזה מצחיק. המתכון הוא לגרנולה לא מתוקה, שאפשר להוסיף לה אח"כ סילאן או דבש מעליה.
ריבת בצל
19 Feb, 2024
אחת התוספות שאני יותר אוהב להגיש ליד הבשרים שלי הולכת מצוין ליד בשרים מעושנים, כבד עוף קצוץ או אפילו סתם על סנדוויץ' עם גבינה צהובה.
מרק חורפי מנחם, מלא בירקות וסמיך במידה
19 Feb, 2024
מרק חורפי מנחם, מלא בירקות וסמיך במידה בזכות הגריסים. ממליץ לבשל לאט על אש קטנה לפחות שעה וחצי שעתיים לפני הוספת הגריסים.
חמוצים תוצרת בית
מאת Gil Dor 16 Jan, 2021
חמוצים תוצרת בית שנים חיפשתי את המתכון המושלם לחמוצים שאני אוהב לאחר הרבה חיפושים, מצאתי ! תרגישו חופשי לשנות כמויות עד שתגיעו לטעם שאתם אוהבים מצרכים לתחמיץ: 5 כוסות מים 2.5 כוסות חומץ טבעי 5% 2.5 כפות מלח גס 1 כף סוכר חום כף כורכום/קארי/תבלין החמצה מצרכים נוספים: לימון אחד חתוך לפרוסות 8 שיני שום פלפל ירוק חריף אחד נקי מגרעינים וחתוך ל – 2-3 חלקים עלי סלרי/שמיר ירקות: גזר, קולורבי, כרוב, כרובית, פלפל, סלרי, שומר ועוד אופן ההכנה: חותכים את הירקות לגודל שרוצים – השתדלו לייצר גודל אחיד פחות או יותר לכל הירקות שייכבשו באותו משך זמן. מעקרים צנצנת גדולה, ומחממים את כל המצרכים לתחמיץ בסיר עד המסת המלח והסוכר (אין צורך להרתיח), מצננים. מסדרים לימון, שום ופלפל חריף בתחתית הצנצנת, שמים את הירקות מעליהם, לקראת סוף הצנצנת שמים שוב שום, לימון ופלפל חריף שופכים מעל את תמיסת התחמיץ ושמים במקרר. מוכן לאחר 2-3 ימים.
סלט קפרזה
מאת Gil Dor 16 Jan, 2021
סלט קפרזה סלט מהיר הכנה שנראה מיליון דולר ומזכיר טעמים של איטליה מצרכים: 2 כדורים גדולים של מוצרלה טרייה 3-4 עגבניות אדומות בינוניות מוצקות מספר גבעולי בזיליקום שמן זית חומץ בלסמי באיכות טובה מלח ופלפל אופן ההכנה: חותכים את העגבניות לרוחב כך שיווצרו פרוסות עגולות. חותכים את כדורי המוצרלה באופן דומה לקבלת פרוסות. מסדרים בכלי יפה את הפרוסות בצורת רעפים – עגבנייה ומוצרלה לסירוגין, עד שמשלימים עיגול שלם ברוחב הרצוי. קורעים את עלי הבזיליקום ומפזרים בנדיבות מעל. אם אין עלי בזיליקום גם פסטו יעשה את העבודה. מפזרים בנדיבות שמן זית, חומץ בלסמי ומתבלים במלח ופלפל. בתיאבון !
טארט פרגיות בבצק עלים
מאת Gil Dor 16 Jan, 2021
טארט פרגיות בבצק עלים לפעמים צריך להכין משהו שעושה רושם. אבל תכל'ס לא בא לכם להשקיע. הטארט הזה נופל בדיוק לקטיגוריה הזו. מריח מעולה, נראה מעולה אבל כמעט באפס השקעה. השימוש בבצק קנוי מפשט את ההכנה ומקצר אותה מאוד. אני עושה את הטארט מבצק עלים או מבצק פריך מלוח. בשתי השיטות התוצאה מצוינת. המלית - ממה שיש לי במקרר - עוף/פרגיות, זוקיני, פלפלים, אספרגוס, אפילו כרוב ניצנים - תנו לדימיון לשחק ... מצרכים: 1 ק"ג פרגיות חתוכות לריבועים של 2X2 1/2 חבילת בצק עלים/פריך מלוח קנוי 1 בצל יבש גדול 1 זוקיני גדול חתוך למקלונים דקים מס' עלי בזיליקום מלח ופלפל 4 כפות סויה כף חרדל דיז'ון 1.5 כפות צ'ילי מתוק 1.5 כפות סילאן/דבש אופן ההכנה: מפשירים לילה את הבצק במקרר. מטגנים במחבת גדולה את הבצל ב 3 כפות שמן זית, כשמתחיל להזהיב מוסיפים את הזוקיני. מקפיצים מספר דקות עד שהכל מזהיב ומתרכך, מתבלים במלח ופלפל ומוציאים לקערה. באותה מחבת מוסיפים מעט שמן זית ומקפיצים את הפרגיות מספר דקות עד שהבשר נצרב מכל הכיוונים (לא צריך ממש בישול מלא כי נכנס תיכף לתנור). מוסיפים את הירקות, מקפיצים דקה ומוסיפים את כלל חומרי הרוטב (סויה, חרדל, צ'ילי וסילאן). מקפיצים עוד 2 דקות, מסירים מהאש ומצננים מעט. מרפדים תבנית בבצק ומהדקים לתבנית. שופכים מעל את כל תערובת הבשר והירקות. אם משתמשים בבצק עלים ניתן לקשט מלעלה בבצק – שתי וערב. בביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים בחום של 180/200 מעלות כ 1/2 שעה או עד שהמאפה משחים יפה. בתיאבון !
אומלט ספרדי
מאת Gil Dor 16 Jan, 2021
אומלט ספרדי מצרכים (למחבת אחת בקוטר 24 ס"מ~): 4 תפוחי אדמה בינוניים 2 בצלים גדולים 4 כפות שמן זית 6 ביצים מלח ופלפל שחור לגבי המחבת – בשלב טיגון הבצל והתפו"א כדאי להשתמש במחבת טפלון גדולה, לאחר הכנת כל התערובת האומלט אמור להיות גבוה כמו פשטידה אז כדאי לקחת מחבת בגודל קטן יותר כפי שצוין... אופן הכנה: מ קלפים את הבצלים, וקוצצים לפרוסות דקות. מטגנים בשמן זית להזהבה על אש בינונית גבוהה. שוטפים היטב את תפו"א ומקלפים אותם (לא חובה). חותכים לפרוסות דקות (2-3 מ"מ – חיתוך עבה יותר יקשה עליהם להתרכך בטיגון). מוסיפים את תפו"א ומטגנים יחד עד שתפו"א רכים. מערבבים כל דקה ושומרים שלא יישרף. טורפים ביצים ומתבלים במלח ופלפל. מקררים כשתי דקות את תפו"א והבצל ומוסיפים לביצים. משאירים יחד ל 15 דקות השהייה, מערבבים מדי פעם. בזמן הזה תערובת הביצים תסמיך ותקבל את כל טעמי הירקות. מחממים שמן זית במחבת עם שוליים גבוהים על להבה בינונית ומוסיפים את התערובת. דקה ראשונה על אש גבוהה ואז להנמיך למינימום. אחרי 10 דקות בערך (לבדוק) הופכים צד (בעזרת צלחת). להגביר אש לדקה ואז להנמיך את האש למינימום לעוד כ – 10 דקות עד שמוכן. כיף לאכול חם אבל בהחלט גם קר !
מתכון לחלת שבת
מאת Gil Dor 16 Jan, 2021
חלת שבת/ לחמניות להמבורגר (פרווה) שימו ❤️ - שעה ועשרים התפחה מצרכים: 1 ק"ג קמח ללחם/חלות 2 כפות שמרים יבשים 70 ג' סוכר 20 ג' מלח 90 מל' שמן קנולה 500 מל' מים 2 ביצים L ביצה טרופה למריחה על החלה שומשום לבן אופן ההכנה: שמים בקערת מיקסר את כל החומרים היבשים (קמח, סוכר, מלח, שמרים). מערבלים כדקה, בזמן הזה, שמים בכלי (שנח למזוג ממנו) מים + שמן + ביצים וטורפים לתערובת הומוגנית. מוסיפים לאט לאט בהדרגה את הנוזל אל הקמח, מתקבל בצק רך גמיש ונעים (לא אמור להיות דביק) - בד"כ לא נדרשת כל כמות הנוזלים וזה לגמרי בסדר. אם הבצק דביק – תוסיפו מעט קמח, אם הוא מאוד קשה – הוסיפו עוד קצת נוזלים. מתפיחים את הבצק שעה בקערה משומנת. הוא אמור לתפוח מאוד. מוציאים את הבצק למשטח עבודה ויוצרים את הצורה הרצויה – חלה/לחמניה/לחם ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. שמרו מעט מרחק בין החלות – הן ממשיכות לתפוח בתנור. מתפיחים 20 דקות מכוסה במגבת. לאחר 20 דקות, מורחים ביצה ומפזרים שומשום. אופים בטמפ' של 180-190 מעלות ל 20-25 דקות עד שמשחים יפה.
מתכון לחלת שבת
מאת Gil Dor 16 Jan, 2021
פשטידת בטטה מעולה (פרווה) מצרכים: 3 בטטות בינוניות 1 בצל גדול 2 כוסות פטרוזיליה קצוצה 3 ביצים גודל L 1/2 כוס שמן קנולה כוס קמח תופח (או כוס קווקאר מהיר הכנה/שקדים טחונים + שקית אבקת אפייה) כף אבקת מרק בצל כף פפריקה מתוקה קורט כורכום פלפל שחור ומלח מעט פירורי לחם אופן ההכנה: מגררים את הבטטות והבצל על פומפייה (או במג'ימיקס) ומפזרים מעט מלח. נותנים לעיסה לנוח מס' דקות וסוחטים היטב את כל הנוזלים ! שמים את הבטטות והבצל בקערה גדולה ומערבבים עם יתר החומרים . מחממים תנור לחום בינוני גבוה (180 מעלות). משמנים את התבנית במעט שמן ומפזרים פירורי לחם על התחתית והצדדים של התבנית. אופים 30-40 דקות או עד שהפשטידה משחימה וקיסם שננעץ יוצא יבש ...
לחם קסם פרווה בחמש דקות הכנה
מאת Gil Dor 15 Jan, 2021
לחם קסם ב 4 מרכיבים ו – 5 דקות הכנה (פרווה). מכניסים לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות, עם תבנית מלאה מים רותחים המונחת על תחתית התנור. אופים כחצי שעה או עד שמוכן.
Share by: