Blog Layout

גרנולה תוצרת בית

גרנולה תוצרת בית

גרנולה תוצרת בית


כמו רבים מכם גם אני חשבתי שלהכין גרנולה בבית זה הפיצ'קוק של החיים, אבל האמת שזה כל כך פשוט שזה מצחיק.

המתכון הוא לגרנולה לא מתוקה, שאפשר להוסיף לה אח"כ סילאן או דבש מעליה.

הסוד הוא בקלייה איטית וערבוב תכוף.

הכמות שיוצאת היא די גדולה כליטר וחצי בערך.


מצרכים:

  • 750 ג' שיבולת שועל לבנה שלימה
  • 3/4 כוס שומשום
  • 3/4 כוס גרעיני חמנייה
  • 3/4 כוס גרעיני דלעת
  • 3/4 כוס חמוציות
  • 250 ג' טחינה גולמית
  • 1/2 כוס סילאן
     

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את כל הזרעים והגרעינים.

שופכים מעל את הטחינה והסילאן.

מערבבים היטב בעזרת מרית/כף או בידיים עד שכל התערובת רטובה וכוסתה בטחינה וסילאן.

משטחים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור (חום למעלה ולמטה) על 130 מעלות.

כל 10 דקות מערבבים היטב עד שהתערובת שחומה.

אמור לקחת כ 35-50 דקות (4-5 ערבובים) עד שמוכן כתלות בתנור שלכם.

מצננים היטב ומעבירים לכלי אטום.

אפשר כמובן לגוון את סוג הגרעינים והתוספות (זרעי פשתן, שקדים, ציה, גוג'י ברי, אוכמניות מיובשות, חמוציות עם או בלי סוכר וכו')


בתיאבון !


מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

ריבת בצל
19 Feb, 2024
אחת התוספות שאני יותר אוהב להגיש ליד הבשרים שלי הולכת מצוין ליד בשרים מעושנים, כבד עוף קצוץ או אפילו סתם על סנדוויץ' עם גבינה צהובה.
מרק חורפי מנחם, מלא בירקות וסמיך במידה
19 Feb, 2024
מרק חורפי מנחם, מלא בירקות וסמיך במידה בזכות הגריסים. ממליץ לבשל לאט על אש קטנה לפחות שעה וחצי שעתיים לפני הוספת הגריסים.
חמוצים תוצרת בית
מאת Gil Dor 16 Jan, 2021
חמוצים תוצרת בית שנים חיפשתי את המתכון המושלם לחמוצים שאני אוהב לאחר הרבה חיפושים, מצאתי ! תרגישו חופשי לשנות כמויות עד שתגיעו לטעם שאתם אוהבים מצרכים לתחמיץ: 5 כוסות מים 2.5 כוסות חומץ טבעי 5% 2.5 כפות מלח גס 1 כף סוכר חום כף כורכום/קארי/תבלין החמצה מצרכים נוספים: לימון אחד חתוך לפרוסות 8 שיני שום פלפל ירוק חריף אחד נקי מגרעינים וחתוך ל – 2-3 חלקים עלי סלרי/שמיר ירקות: גזר, קולורבי, כרוב, כרובית, פלפל, סלרי, שומר ועוד אופן ההכנה: חותכים את הירקות לגודל שרוצים – השתדלו לייצר גודל אחיד פחות או יותר לכל הירקות שייכבשו באותו משך זמן. מעקרים צנצנת גדולה, ומחממים את כל המצרכים לתחמיץ בסיר עד המסת המלח והסוכר (אין צורך להרתיח), מצננים. מסדרים לימון, שום ופלפל חריף בתחתית הצנצנת, שמים את הירקות מעליהם, לקראת סוף הצנצנת שמים שוב שום, לימון ופלפל חריף שופכים מעל את תמיסת התחמיץ ושמים במקרר. מוכן לאחר 2-3 ימים.
Show More
Share by: