מרק חורפי מנחם, מלא בירקות וסמיך במידה בזכות הגריסים.
ממליץ לבשל לאט על אש קטנה לפחות שעה וחצי שעתיים לפני הוספת הגריסים.
הוספה מוקדמת של הגריסים תגרום לכך שהם יתנפחו מאוד "וישתו" את הנוזלים מהמרק – דבר שעדיין ישאיר אותו טעים אך יהפוך אותו ליותר נזיד ממרק ...
מצרכים:
אופן ההכנה:
בסיר גדול המתאים למרק מטגנים את הבצל בשמן עד שנהיה שקוף.
קוצצים את הארטישוק לקוביות ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את האפונה והזוקיני ומטגנים עוד מס' דקות.
מתבלים במלח ופלפל וכף חוואיג'.
אם רוצים אפשר להוסיף 2-3 כפות מרק ירקות/מרק בצל או ציר ירקות.
ממלאים מים כ 5 ס"מ מעל גובה הירקות.
מבשלים לפחות שעה-שעה וחצי עד לריכוך של הכל ואז לקראת הסוף מוסיפים את הגריסים. לאחר ההוספה מערבבים מס' פעמים שלא יידבקו לתחתית הסיר.
מבשלים עוד 15-20 דקות עד שהגריסים רכים.
בתיאבון !