Blog Layout

מרק זוקיני, ארטישוק ירושלמי, אפונה וגריסים

מרק זוקיני, ארטישוק ירושלמי, אפונה וגריסים

מרק זוקיני, ארטישוק ירושלמי, אפונה וגריסים


מרק חורפי מנחם, מלא בירקות וסמיך במידה בזכות הגריסים. 
ממליץ לבשל לאט על אש קטנה לפחות שעה וחצי שעתיים לפני הוספת הגריסים.
הוספה מוקדמת של הגריסים תגרום לכך שהם יתנפחו מאוד "וישתו" את הנוזלים מהמרק – דבר שעדיין ישאיר אותו טעים אך יהפוך אותו ליותר נזיד ממרק ...

 

מצרכים:

  • בצל גדול קצוץ דק
  • 2 כוסות ארטישוק ירושלמי מקולף ונקי, חתוך לקוביות של 1 ס"מ
  • 1.5 כוסות אפונה קפואה
  • 3-4 זוקיני בינוני
  • שליש כוס גריסים
  • 3 כפות שמן קנולה
  • מלח, פלפל, חוואיג' למרק


אופן ההכנה:

בסיר גדול המתאים למרק מטגנים את הבצל בשמן עד שנהיה שקוף.

קוצצים את הארטישוק לקוביות ומוסיפים לסיר.

מוסיפים את האפונה והזוקיני ומטגנים עוד מס' דקות.

מתבלים במלח ופלפל וכף חוואיג'.

אם רוצים אפשר להוסיף 2-3 כפות מרק ירקות/מרק בצל או ציר ירקות.

ממלאים מים כ 5 ס"מ מעל גובה הירקות.

מבשלים לפחות שעה-שעה וחצי עד לריכוך של הכל ואז לקראת הסוף מוסיפים את הגריסים. לאחר ההוספה מערבבים מס' פעמים שלא יידבקו לתחתית הסיר.

מבשלים עוד 15-20 דקות עד שהגריסים רכים.


בתיאבון !


מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

גרנולה תוצרת בית
מאת Lior Shemer 19 Feb, 2024
כמו רבים מכם גם אני חשבתי שלהכין גרנולה בבית זה הפיצ'קוק של החיים, אבל האמת שזה כל כך פשוט שזה מצחיק. המתכון הוא לגרנולה לא מתוקה, שאפשר להוסיף לה אח"כ סילאן או דבש מעליה.
ריבת בצל
19 Feb, 2024
אחת התוספות שאני יותר אוהב להגיש ליד הבשרים שלי הולכת מצוין ליד בשרים מעושנים, כבד עוף קצוץ או אפילו סתם על סנדוויץ' עם גבינה צהובה.
חמוצים תוצרת בית
מאת Gil Dor 16 Jan, 2021
חמוצים תוצרת בית שנים חיפשתי את המתכון המושלם לחמוצים שאני אוהב לאחר הרבה חיפושים, מצאתי ! תרגישו חופשי לשנות כמויות עד שתגיעו לטעם שאתם אוהבים מצרכים לתחמיץ: 5 כוסות מים 2.5 כוסות חומץ טבעי 5% 2.5 כפות מלח גס 1 כף סוכר חום כף כורכום/קארי/תבלין החמצה מצרכים נוספים: לימון אחד חתוך לפרוסות 8 שיני שום פלפל ירוק חריף אחד נקי מגרעינים וחתוך ל – 2-3 חלקים עלי סלרי/שמיר ירקות: גזר, קולורבי, כרוב, כרובית, פלפל, סלרי, שומר ועוד אופן ההכנה: חותכים את הירקות לגודל שרוצים – השתדלו לייצר גודל אחיד פחות או יותר לכל הירקות שייכבשו באותו משך זמן. מעקרים צנצנת גדולה, ומחממים את כל המצרכים לתחמיץ בסיר עד המסת המלח והסוכר (אין צורך להרתיח), מצננים. מסדרים לימון, שום ופלפל חריף בתחתית הצנצנת, שמים את הירקות מעליהם, לקראת סוף הצנצנת שמים שוב שום, לימון ופלפל חריף שופכים מעל את תמיסת התחמיץ ושמים במקרר. מוכן לאחר 2-3 ימים.
Show More
Share by: