Blog Layout

ריבת בצל

ריבת בצל

ריבת בצל


אחת התוספות שאני יותר אוהב להגיש ליד הבשרים שלי.

הולכת מצוין ליד בשרים מעושנים, כבד עוף קצוץ או אפילו סתם על סנדוויץ' עם גבינה צהובה.

ניסיתי לעשות בעבר עם בצל סגול, אך במהלך האידוי רוב הצבע נעלם ולאחר מכן היין ממילא מסתיר אותו.

בנוסף, חשוב לאדות את הבצל לאט לאט ולא לטגן בשמן גבוה על מנת לקרמל אותו ולהוציא את כל הסוכרים שלו במהלך האידוי.

 

מצרכים:

  • 5 בצלים לבנים גדולים
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 3/4 כוס יין אדום
  • 1/3 כוס חומץ בלסמי
  • 1 כוס סוכר חום


אופן ההכנה:

חותכים את הבצל לחצאים. מניחים כל חצי כשהצד החתוך על הקרש וחותכים לפרוסות (חצי ירח).


על מחבת כבדה וגדולה (עדיפות לסוטאז') מאדים את הבצל על אש בינונית באיטיות, עם ערבוב מתמיד ונזהרים לא לשרוף את הבצל. אל דאגה הנפח של הבצל יירד מאוד במהלך האידוי.


הבצל ישנה את צבעו לאט לאט לשקוף ואחר כך לזהוב.

כשהבצל זהוב ורך מאוד מוסיפים את הסוכר, היין והחומץ הבלסמי. מערבבים היטב.


מגבירים את האש וממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד. המטרה הינה לאדות את כל הנוזלים עד שנשאר רק בצל.


חשוב לערבב באופן תכוף ולהיזהר לא לשרוף את הבצל. הריבה מוכנה כאשר אין נוזלים במחבת.


מכבים את האש ומצננים. מעבירים לכלי אטום. יכול להחזיק במקרר עד כחודש.


מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

גרנולה תוצרת בית
מאת Lior Shemer 19 Feb, 2024
כמו רבים מכם גם אני חשבתי שלהכין גרנולה בבית זה הפיצ'קוק של החיים, אבל האמת שזה כל כך פשוט שזה מצחיק. המתכון הוא לגרנולה לא מתוקה, שאפשר להוסיף לה אח"כ סילאן או דבש מעליה.
מרק חורפי מנחם, מלא בירקות וסמיך במידה
19 Feb, 2024
מרק חורפי מנחם, מלא בירקות וסמיך במידה בזכות הגריסים. ממליץ לבשל לאט על אש קטנה לפחות שעה וחצי שעתיים לפני הוספת הגריסים.
חמוצים תוצרת בית
מאת Gil Dor 16 Jan, 2021
חמוצים תוצרת בית שנים חיפשתי את המתכון המושלם לחמוצים שאני אוהב לאחר הרבה חיפושים, מצאתי ! תרגישו חופשי לשנות כמויות עד שתגיעו לטעם שאתם אוהבים מצרכים לתחמיץ: 5 כוסות מים 2.5 כוסות חומץ טבעי 5% 2.5 כפות מלח גס 1 כף סוכר חום כף כורכום/קארי/תבלין החמצה מצרכים נוספים: לימון אחד חתוך לפרוסות 8 שיני שום פלפל ירוק חריף אחד נקי מגרעינים וחתוך ל – 2-3 חלקים עלי סלרי/שמיר ירקות: גזר, קולורבי, כרוב, כרובית, פלפל, סלרי, שומר ועוד אופן ההכנה: חותכים את הירקות לגודל שרוצים – השתדלו לייצר גודל אחיד פחות או יותר לכל הירקות שייכבשו באותו משך זמן. מעקרים צנצנת גדולה, ומחממים את כל המצרכים לתחמיץ בסיר עד המסת המלח והסוכר (אין צורך להרתיח), מצננים. מסדרים לימון, שום ופלפל חריף בתחתית הצנצנת, שמים את הירקות מעליהם, לקראת סוף הצנצנת שמים שוב שום, לימון ופלפל חריף שופכים מעל את תמיסת התחמיץ ושמים במקרר. מוכן לאחר 2-3 ימים.
Show More
Share by: