חמוצים תוצרת בית
חמוצים תוצרת בית
שנים חיפשתי את המתכון המושלם לחמוצים שאני אוהב
לאחר הרבה חיפושים, מצאתי !
תרגישו חופשי לשנות כמויות עד שתגיעו לטעם שאתם אוהבים
מצרכים לתחמיץ:
5 כוסות מים
2.5 כוסות חומץ טבעי 5%
2.5 כפות מלח גס
1 כף סוכר חום
כף כורכום/קארי/תבלין החמצה
מצרכים נוספים:
לימון אחד חתוך לפרוסות
8 שיני שום
פלפל ירוק חריף אחד נקי מגרעינים וחתוך ל – 2-3 חלקים
עלי סלרי/שמיר
ירקות:
גזר, קולורבי, כרוב, כרובית, פלפל, סלרי, שומר ועוד
אופן ההכנה:
חותכים את הירקות לגודל שרוצים – השתדלו לייצר גודל אחיד פחות או יותר לכל הירקות שייכבשו באותו משך זמן.
מעקרים צנצנת גדולה, ומחממים את כל המצרכים לתחמיץ בסיר עד המסת המלח והסוכר (אין צורך להרתיח), מצננים.
מסדרים לימון, שום ופלפל חריף בתחתית הצנצנת, שמים את הירקות מעליהם, לקראת סוף הצנצנת שמים שוב שום, לימון ופלפל חריף שופכים מעל את תמיסת התחמיץ ושמים במקרר.
מוכן לאחר 2-3 ימים.