Blog Layout

אומלט ספרדי

אומלט ספרדי

 

מצרכים (למחבת אחת בקוטר 24 ס"מ~):

4 תפוחי אדמה בינוניים

2 בצלים גדולים

4 כפות שמן זית

6 ביצים

מלח ופלפל שחור

לגבי המחבת – בשלב טיגון הבצל והתפו"א כדאי להשתמש 
במחבת טפלון גדולה, לאחר הכנת כל התערובת האומלט 
אמור להיות גבוה כמו פשטידה אז כדאי לקחת מחבת בגודל 
קטן יותר כפי שצוין...


אופן הכנה:

מקלפים את הבצלים, וקוצצים לפרוסות דקות. מטגנים בשמן זית להזהבה על אש בינונית גבוהה.

שוטפים היטב את תפו"א ומקלפים אותם (לא חובה). חותכים לפרוסות דקות  (2-3 מ"מ – חיתוך עבה יותר יקשה עליהם להתרכך בטיגון).

מוסיפים את תפו"א ומטגנים יחד עד שתפו"א רכים. מערבבים כל דקה ושומרים שלא יישרף.

טורפים ביצים ומתבלים במלח ופלפל. מקררים כשתי דקות את תפו"א והבצל ומוסיפים לביצים. משאירים יחד ל 15 דקות השהייה, מערבבים מדי פעם. בזמן הזה תערובת הביצים תסמיך ותקבל את כל טעמי הירקות.

מחממים שמן זית במחבת עם שוליים גבוהים על להבה בינונית ומוסיפים את התערובת.   
דקה ראשונה על אש גבוהה ואז להנמיך למינימום. אחרי 10 דקות בערך (לבדוק) הופכים
צד (בעזרת צלחת). 
להגביר אש לדקה ואז להנמיך את האש למינימום לעוד כ – 10 דקות עד שמוכן.
 
כיף לאכול חם אבל בהחלט גם קר !


מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

גרנולה תוצרת בית
מאת Lior Shemer 19 Feb, 2024
כמו רבים מכם גם אני חשבתי שלהכין גרנולה בבית זה הפיצ'קוק של החיים, אבל האמת שזה כל כך פשוט שזה מצחיק. המתכון הוא לגרנולה לא מתוקה, שאפשר להוסיף לה אח"כ סילאן או דבש מעליה.
ריבת בצל
19 Feb, 2024
אחת התוספות שאני יותר אוהב להגיש ליד הבשרים שלי הולכת מצוין ליד בשרים מעושנים, כבד עוף קצוץ או אפילו סתם על סנדוויץ' עם גבינה צהובה.
מרק חורפי מנחם, מלא בירקות וסמיך במידה
19 Feb, 2024
מרק חורפי מנחם, מלא בירקות וסמיך במידה בזכות הגריסים. ממליץ לבשל לאט על אש קטנה לפחות שעה וחצי שעתיים לפני הוספת הגריסים.
Show More
Share by: