אומלט ספרדי
אומלט ספרדי
מצרכים (למחבת אחת בקוטר 24 ס"מ~):
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים גדולים
4 כפות שמן זית
6 ביצים
מלח ופלפל שחור
לגבי המחבת – בשלב טיגון הבצל והתפו"א כדאי להשתמש
במחבת טפלון גדולה, לאחר הכנת כל התערובת האומלט
אמור להיות גבוה כמו פשטידה אז כדאי לקחת מחבת בגודל
קטן יותר כפי שצוין...
אופן הכנה:
מקלפים את הבצלים, וקוצצים לפרוסות דקות. מטגנים בשמן זית להזהבה על אש בינונית גבוהה.
שוטפים היטב את תפו"א ומקלפים אותם (לא חובה). חותכים לפרוסות דקות (2-3 מ"מ – חיתוך עבה יותר יקשה עליהם להתרכך בטיגון).
מוסיפים את תפו"א ומטגנים יחד עד שתפו"א רכים. מערבבים כל דקה ושומרים שלא יישרף.
טורפים ביצים ומתבלים במלח ופלפל. מקררים כשתי דקות את תפו"א והבצל ומוסיפים לביצים. משאירים יחד ל 15 דקות השהייה, מערבבים מדי פעם. בזמן הזה תערובת הביצים תסמיך ותקבל את כל טעמי הירקות.
מחממים שמן זית במחבת עם שוליים גבוהים על להבה בינונית ומוסיפים את התערובת.
דקה ראשונה על אש גבוהה ואז להנמיך למינימום. אחרי 10 דקות בערך (לבדוק) הופכים
צד (בעזרת צלחת).
להגביר אש לדקה ואז להנמיך את האש למינימום לעוד כ – 10 דקות עד שמוכן.
כיף לאכול חם אבל בהחלט גם קר !