Blog Layout

טארט פרגיות בבצק עלים

טארט פרגיות בבצק עלים


לפעמים צריך להכין משהו שעושה רושם. אבל תכל'ס לא בא לכם להשקיע.

הטארט הזה נופל בדיוק לקטיגוריה הזו. מריח מעולה, נראה מעולה אבל כמעט באפס השקעה. השימוש בבצק קנוי מפשט את ההכנה ומקצר אותה מאוד.

אני עושה את הטארט מבצק עלים או מבצק פריך מלוח. בשתי השיטות התוצאה מצוינת.

המלית - ממה שיש לי במקרר - עוף/פרגיות, זוקיני, פלפלים, אספרגוס, אפילו כרוב ניצנים - תנו לדימיון לשחק ...


מצרכים:

1 ק"ג פרגיות חתוכות לריבועים של 2X2

1/2 חבילת בצק עלים/פריך מלוח קנוי

1 בצל יבש גדול

1 זוקיני גדול חתוך למקלונים דקים

 מס' עלי בזיליקום

 מלח ופלפל

4 כפות סויה

 כף חרדל דיז'ון

1.5 כפות צ'ילי מתוק

1.5 כפות סילאן/דבש


אופן ההכנה:

מפשירים לילה את הבצק במקרר.

מטגנים במחבת גדולה את הבצל ב 3 כפות שמן זית, כשמתחיל להזהיב מוסיפים את הזוקיני. מקפיצים מספר דקות עד שהכל מזהיב ומתרכך, מתבלים במלח ופלפל ומוציאים לקערה.

באותה מחבת מוסיפים מעט שמן זית ומקפיצים את הפרגיות מספר דקות עד שהבשר נצרב מכל הכיוונים (לא צריך ממש בישול מלא כי נכנס תיכף לתנור). מוסיפים את הירקות, מקפיצים דקה ומוסיפים את כלל חומרי הרוטב (סויה, חרדל, צ'ילי וסילאן). מקפיצים עוד 2 דקות, מסירים מהאש ומצננים מעט.

מרפדים תבנית בבצק ומהדקים לתבנית. שופכים מעל את כל תערובת הבשר והירקות. אם משתמשים בבצק עלים ניתן לקשט מלעלה בבצק – שתי וערב. 

בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

אופים בחום של 180/200 מעלות כ 1/2 שעה או עד שהמאפה משחים יפה.

בתיאבון !



מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

גרנולה תוצרת בית
מאת Lior Shemer 19 Feb, 2024
כמו רבים מכם גם אני חשבתי שלהכין גרנולה בבית זה הפיצ'קוק של החיים, אבל האמת שזה כל כך פשוט שזה מצחיק. המתכון הוא לגרנולה לא מתוקה, שאפשר להוסיף לה אח"כ סילאן או דבש מעליה.
ריבת בצל
19 Feb, 2024
אחת התוספות שאני יותר אוהב להגיש ליד הבשרים שלי הולכת מצוין ליד בשרים מעושנים, כבד עוף קצוץ או אפילו סתם על סנדוויץ' עם גבינה צהובה.
מרק חורפי מנחם, מלא בירקות וסמיך במידה
19 Feb, 2024
מרק חורפי מנחם, מלא בירקות וסמיך במידה בזכות הגריסים. ממליץ לבשל לאט על אש קטנה לפחות שעה וחצי שעתיים לפני הוספת הגריסים.
Show More
Share by: