חלת שבת/ לחמניות להמבורגר (פרווה)
חלת שבת/ לחמניות להמבורגר (פרווה)
שימו ❤️ - שעה ועשרים התפחה
מצרכים:
1 ק"ג קמח ללחם/חלות
2 כפות שמרים יבשים
70 ג' סוכר
20 ג' מלח
90 מל' שמן קנולה
500 מל' מים
2 ביצים L
ביצה טרופה למריחה על החלה
שומשום לבן
אופן ההכנה:
שמים בקערת מיקסר את כל החומרים היבשים (קמח, סוכר, מלח, שמרים).
מערבלים כדקה, בזמן הזה, שמים בכלי (שנח למזוג ממנו) מים + שמן + ביצים וטורפים לתערובת הומוגנית.
מוסיפים לאט לאט בהדרגה את הנוזל אל הקמח, מתקבל בצק רך גמיש ונעים (לא אמור להיות דביק) - בד"כ לא נדרשת כל כמות הנוזלים וזה לגמרי בסדר.
אם הבצק דביק – תוסיפו מעט קמח, אם הוא מאוד קשה – הוסיפו עוד קצת נוזלים.
מתפיחים את הבצק שעה בקערה משומנת. הוא אמור לתפוח מאוד.
מוציאים את הבצק למשטח עבודה ויוצרים את הצורה הרצויה – חלה/לחמניה/לחם ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. שמרו מעט מרחק בין החלות – הן ממשיכות לתפוח בתנור. מתפיחים 20 דקות מכוסה במגבת.
לאחר 20 דקות, מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
אופים בטמפ' של 180-190 מעלות ל 20-25 דקות עד שמשחים יפה.