Blog Layout

חלת שבת/ לחמניות להמבורגר (פרווה)

חלת שבת/ לחמניות להמבורגר (פרווה)

 

שימו ❤️ - שעה ועשרים התפחה


מצרכים:

1 ק"ג קמח ללחם/חלות

2 כפות שמרים יבשים

70 ג' סוכר

20 ג' מלח

90 מל' שמן קנולה

500 מל' מים

2 ביצים L

ביצה טרופה למריחה על החלה

שומשום לבן


אופן ההכנה:

שמים בקערת מיקסר את כל החומרים היבשים (קמח, סוכר, מלח, שמרים).

מערבלים כדקה, בזמן הזה, שמים בכלי (שנח למזוג ממנו) מים + שמן + ביצים וטורפים לתערובת הומוגנית.

מוסיפים לאט לאט בהדרגה את הנוזל אל הקמח, מתקבל בצק רך גמיש ונעים (לא אמור להיות דביק) - בד"כ לא נדרשת כל כמות הנוזלים וזה לגמרי בסדר.

אם הבצק דביק – תוסיפו מעט קמח, אם הוא מאוד קשה – הוסיפו עוד קצת נוזלים.

מתפיחים את הבצק שעה בקערה משומנת. הוא אמור לתפוח מאוד.

מוציאים את הבצק למשטח עבודה ויוצרים את הצורה הרצויה – חלה/לחמניה/לחם ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. שמרו מעט מרחק בין החלות – הן ממשיכות לתפוח בתנור. מתפיחים 20 דקות מכוסה במגבת.

לאחר 20 דקות, מורחים ביצה ומפזרים שומשום.

אופים בטמפ' של 180-190 מעלות ל 20-25 דקות עד שמשחים יפה.


מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

גרנולה תוצרת בית
מאת Lior Shemer 19 Feb, 2024
כמו רבים מכם גם אני חשבתי שלהכין גרנולה בבית זה הפיצ'קוק של החיים, אבל האמת שזה כל כך פשוט שזה מצחיק. המתכון הוא לגרנולה לא מתוקה, שאפשר להוסיף לה אח"כ סילאן או דבש מעליה.
ריבת בצל
19 Feb, 2024
אחת התוספות שאני יותר אוהב להגיש ליד הבשרים שלי הולכת מצוין ליד בשרים מעושנים, כבד עוף קצוץ או אפילו סתם על סנדוויץ' עם גבינה צהובה.
מרק חורפי מנחם, מלא בירקות וסמיך במידה
19 Feb, 2024
מרק חורפי מנחם, מלא בירקות וסמיך במידה בזכות הגריסים. ממליץ לבשל לאט על אש קטנה לפחות שעה וחצי שעתיים לפני הוספת הגריסים.
Show More
Share by: