Blog Layout

לחם קסם ב 4 מרכיבים ו – 5 דק הכנה

לחם קסם ב 4 מרכיבים ו – 5 דקות הכנה (פרווה)


שימו לב! 4 שעות התפחה


מצרכים:

8 כוסות קמח לחם או קמח רב תכליתי או 50/50 קמח רב תכליתי וקמח כוסמין

2 כפות גדושות שמרים יבשים

1.5 כפות מלח

4 כוסות מים חמים מאוד אך לא רותחים (מבחן האצבע)

אופן ההכנה:

בקערה גדולה שמים את השמרים והמלח. שופכים מעל את המים החמים וממיסים (הכי קל עם מטרפה).

מוסיפים את הקמח ומערבבים לקבלת בצק הומוגני אך דביק מאוד.

מתפיחים 3 שעות או לילה במקרר.

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים לקבלת כיכרות בינוניות (כמובן שניתן לחלק ליותר חלקים וליצור לחמים יותר קטנים או לחמניות.) ע"מ להימנע מהידבקות לידיים מומלץ לשמן מעט את הידיים לפני חלוקת הבצק.

מתפיחים שעה על נייר אפייה.

לאחר שעה, חורצים מס' חריצים בבצק, מורחים שמן זית/חמאה מומסת ומפזרים שומשום/קוואקר או כל תוספת שבא לכם.


מכניסים לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות, עם תבנית מלאה מים רותחים המונחת על תחתית התנור.

אופים כחצי שעה או עד שמוכן.


מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

גרנולה תוצרת בית
מאת Lior Shemer 19 Feb, 2024
כמו רבים מכם גם אני חשבתי שלהכין גרנולה בבית זה הפיצ'קוק של החיים, אבל האמת שזה כל כך פשוט שזה מצחיק. המתכון הוא לגרנולה לא מתוקה, שאפשר להוסיף לה אח"כ סילאן או דבש מעליה.
ריבת בצל
19 Feb, 2024
אחת התוספות שאני יותר אוהב להגיש ליד הבשרים שלי הולכת מצוין ליד בשרים מעושנים, כבד עוף קצוץ או אפילו סתם על סנדוויץ' עם גבינה צהובה.
מרק חורפי מנחם, מלא בירקות וסמיך במידה
19 Feb, 2024
מרק חורפי מנחם, מלא בירקות וסמיך במידה בזכות הגריסים. ממליץ לבשל לאט על אש קטנה לפחות שעה וחצי שעתיים לפני הוספת הגריסים.
Show More
Share by: