לחם קסם ב 4 מרכיבים ו – 5 דק הכנה
לחם קסם ב 4 מרכיבים ו – 5 דקות הכנה (פרווה)
שימו לב! 4 שעות התפחה
מצרכים:
8 כוסות קמח לחם או קמח רב תכליתי או 50/50 קמח רב תכליתי וקמח כוסמין
2 כפות גדושות שמרים יבשים
1.5 כפות מלח
4 כוסות מים חמים מאוד אך לא רותחים (מבחן האצבע)
אופן ההכנה:
בקערה גדולה שמים את השמרים והמלח. שופכים מעל את המים החמים וממיסים (הכי קל עם מטרפה).
מוסיפים את הקמח ומערבבים לקבלת בצק הומוגני אך דביק מאוד.
מתפיחים 3 שעות או לילה במקרר.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים לקבלת כיכרות בינוניות (כמובן שניתן לחלק ליותר חלקים וליצור לחמים יותר קטנים או לחמניות.) ע"מ להימנע מהידבקות לידיים מומלץ לשמן מעט את הידיים לפני חלוקת הבצק.
מתפיחים שעה על נייר אפייה.
לאחר שעה, חורצים מס' חריצים בבצק, מורחים שמן זית/חמאה מומסת ומפזרים שומשום/קוואקר או כל תוספת שבא לכם.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות, עם תבנית מלאה מים רותחים המונחת על תחתית התנור.
אופים כחצי שעה או עד שמוכן.